2012-05-15 11:45:19• hírek • Kocsis Zoltán

Senkinek sem kerül többe a szelektív hulladékgyűjtés

Egy héttel azt követően, hogy a nagy nyugat-európai városok mintájára Szatmárnémetiben is elindult a szelektív hulladékgyűjtés, kíváncsiak voltunk a közterület-fenntartó vállalat eddigi tapasztalataira. A Florisal továbbra is kéri a lakosság közreműködését és felháborítónak tart egyes sajtóhíreszteléseket.

„Egy héttel a szelektív gyűjtés elkezdése után a tapasztalataink vegyesek. Ezúttal is szeretném megköszönni mindazoknak, akik együttműködtek és szeretném ugyanakkor megkérni a többieket, hogy tegyenek meg mindent a szelektív gyűjtésért", mondta a Szatmár.ro-nak Puscas Vasile.

A cégvezető kifejtette, hogy a szelektív szemétgyűjtést igazából nem a vállalat, hanem az emberek, a lakosok végzik. „Mi hatalmas összegeket költöttünk az infrastruktúra kiépítésére, a gyűjtési pontok kialakítására, konténerek vásárlására. Ezzel lehetővé tettük a duális gyűjtést, ám a háztartási hulladékot az embereknek kell szelektíven gyűjteniük", magyarázta Puscas.

A Florisal vezetője felháborodottan reagált azokra a sajtóhíresztelésekre, melyek szerint a szelektív hulladékgyűjtés többletköltséggel jár. „Ez felháborító! Senkinek sem kell többet fizetnie, a magánházakban lakók is teljesen ingyen juthatnak hozzá a szemeteszsákokhoz", szögezte le Puscas.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: